Бившият български национал Валери Божинов говори пред медиите след благотворителния "Мача на надеждата“, организиран от екскапитана на "лъвовете" от близкото минало Стилиян Петров.

"Да благодарим на всички хора, които присъстваха и подкрепиха тази кауза. Уникално. Да бъдеш отново в една съблекалня с тези велики имена и легенди, а от другата страна да са такива велики имена. Това е нещо уникално. Благодаря на Стилиян Петров за тази покана, за тази кауза. Отново усетих тръпката. Хората бяха уникални, подкрепяха“, започна Божинов.

"Искам да изкажа кураж за господин Петър Хубчев, всички сме съпричастни, подкрепяме го, дай Боже всичко да е ОК, тази болест да отшуми, да мине и да бъде напълно възстановен.“

"Само като ми се обади Стилиян и ми каза, че ще прави този мач и тази кауза, приех с "Да“, изпратихме един велик човек, който след 11 години отново е тук сред българските фенове, направи този мач, тази кауза. Това са неща, които трябва да бъдат подкрепяни от държавата и самите нас“, каза още Божинов.