Пет полуфинала с българско участие ще се проведат днес на Европейското първенство по бокс за ученици в Марибор, Словения. Отборите ни при момичетата и момчетата, водени от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, заедно с Пейчо Багдатов, постигнаха сериозен успех до момента. Страната ни излъчи шестима медалисти от 13 участника, като петима ще преследват място на финал този следобед.

Програмата ще открие Роберта Хаджийска. В категория до 46 килограма тя ще се изправи от 16:00 часа на ринг А срещу Хамест Африкян (Армения). В петата среща от списъка Камелия Желязкова (51 кг) ще боксира с украинката Анелина Румянцева, докато в 21-ия двубой Георги Гълъбов (44) ще срещне Олександър Малахов (Украйна).

На ринг Б предстоят още два мача с родно участие. В петата среща от програмата там Николай Николаев (52) се изправя срещу Ищван Фазакас (Унгария), а два двубоя по-късно Иво Димитров ще премери сили с Мариан-Адриан Чирита (Румъния). Припомняме, че дотук България вече има един сигурен бронзов медал в лицето на Божидара Райчева (38).