Националите ни по кикбокс заминават на Европейско първенство за кадети до 19 години.

Еврошампионатът ще се проведе между 25 август и 3 септември в Истанбул, Турция. До момента заявки за участие са подали 1640 състезатели от 38 страни.

България ще бъде с отбор от 97 кикбоксьори, 15 треньори и 7 съдии от най-висок международен клас. Ръководител на делегацията ще е председателят на родната федерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Защита на своите Европейски титли, спечелени през 2021-ва, ще търсят 9 родни национали: Христина Андонова, Виктор Грозданов, Златислав Иванов, Божидар Йорданов, Ивана Иванова, Алекс Илиев, Анелия Тодорова, Мариян Петков и Алисия Сусанина.

За златните медали ще участват и много от носителите ни на Световни титли от първенството на планетата през 2022 г. в Италия, където страната ни зае първо място в света.

"Очаква ни едно изключително силно и тежко състезание. Имаме отговорността да защитим името си на едни от най-добрите кикбоксьори в света и надявам се в Европа. Задачата ще е много трудна, тъй като има няколко държави (Турция 307, Полша 133, Италия 105, Унгария 143, Гърция 135) с доста по-голям състав от нашия и те са едни от най-добре развитите в този спорт. Домакините от Турция са три пъти повече от нас, но това няма да ни попречи, а напротив, ще ни мотивира да се борим до край за повече златни медали. Аз ще бъда там, за да ги окуражавам и да защитавам интересите на страната ни в този спорт", заяви председателят на конфедерацията Галин Димов.