Моят съвет за здравословна връзка е малки, не много скъпи жестове, които да карат човек да се чувства специален. Това каза писателят Георги Блажев в интервю за предаването "Животът на фокус" на Радио "Фокус"

"Не е нужно да купиш новия модел "Тесла". Онзи ден разбрах от Ива, кой е любимият й чипс, просто тя го сподели в разговор, на мен веднага ми светна лампичката. Същата вечер вземам от въпросната марка чипсове, слагам го отвън на входната врата с едно тиксо, някакъв кратък, закачлив текст, тя се чувства чута, тя се чувства забелязана и това си личи по очите", каза той.  

Според писателя щастливата връзка изисква много работа и постоянство. 

"Може би детските приказки едно време ни подведоха, защото те как завършват: “И заживели щастливо". Ние сме научени, че целунат ли се принца и принцесата, те до края на дните живеят щастливо. Да обаче, Снежанка може да качи някой и друг килограм, може принцът да тръгне по други жени, а може да осъзнаят, че те всъщност те изобщо не харесват едни и същи книги и едни и същи филми. Това нещо, за да се премахне, трябва работа, работа, работа“, добави той.  

По думите му мъжкарството се крие в това да си добър, грижовен и възпитан. 

Георги Блажев се стреми да научи детето си именно на тези качества, а също и да не се срамува да се извинява. 

"Боян е още малък, на 4,5 години и се опитвам да го науча на много простички неща, които обаче виждам колко са сложни за усвояване. На първо време - на честност. На децата им е изключително трудно да бъдат честни. И второто, това е да умее да се извинява, което дори е още по-сложно от първото. И се опитвам да го науча, че не е срамно да се разплачеш, да си признаеш, когато си допуснал грешка, защото по темата за домашното насилие, това си мислех, в България сякаш имаме грешна представа какво е мъжкарство. Имам чувството, че повечето мъже, непрестанно искат да го доказват това мъжкарство. Ти в опита си да го доказваш, то престава да бъде такова просто“, смята писателят.