Ал Хилал е представил голямо предложение на Неймар в последните часове, информира ексклузивно авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо.

Източниците описват офертата като "огромна". Преговорите са напреднали и текат в момента, за да се стигне до пълно споразумение. Официалните документи вече са изпратени и предстои да бъдат проверени. Бразилецът е изкушен от възможността, а ако приеме, ще стане съотборник със сънародника си Малком, Рубен Невеш, Сергей Милинкович-Савич и Калиду Кулибали.

Нападателят желае да напусне сегашния си клуб ПСЖ, където играе от 2017 година насам. Последният сезон той участва в 29 мача от всички турнири преди да получи тежка контузия. В тях вкара 18 гола, направи 17 асистенции и получи 9 жълти, както и един червен картон за 2361 минути на терена.

Миналият месец Ал Хилал направи неуспешен опит да привлече другата звезда в атаката на френския първенец Килиан Мбапе. Парижани приеха 300-милионното предложение за 24-годишния стрелец, но самият той отказа да замине за Саудитска Арабия, защото желае да играе в Реал Мадрид от следващото лято.

Голмайсторът на Лига 1 от последния сезон е отлъчен от първия отбор и тренира отделно, защото отказва да подпише нов договор. Мбапе и Неймар пропуснаха равенството на ПСЖ с Лориен в първия кръг от новия шампионат, като не попаднаха в групата за двубоя.