Наставникът на Черно море Илиан Илиев остана доволен, но и малко изненадан от изразителната победа на състава си като гост на Славия (5:1). Той разкри детайли от работата си на полувремето, както и какви слаби страни на противника е знаел преди срещата.

"Започнахме добре мача, вкарахме двата гола и последва едно отпускане в последните минути на първото полувреме. Но и Славия заиграха това, което трябваше да играят. Много лесно допускахме топката да стигне до двамата им външни халфове и това създаваше напрежение. Вкараха ни и гол. Добре, че свърши полувремето, за да си кажем някои неща и в съблекалнята да коригираме пресата при изнасянето на топката, а също така и да наклоним. Целта бе да изнасят от лявата страна. Футболистите ми успяха да се ориентират и ги поздравявам за което", направи преглед на първото полувреме специалистът.

"През второто полувреме вкарахме още 3 гола, но като цяло мисля, че 5:1 е малко тежко за това, което Славия показаха, особено през второто полувреме. Но е заслужено за усилията на футболистите. Показаха, че не се задоволяват, а и в предишните мачове натискахме да вкарваме голове. Но има какво още да коригираме в дефанзивен план. Ние винаги искаме играта ни без топка да е по-добре, трябваше да е по-добре. Но като усилия, като знаете с тези големи пътувания за нас през лятото е доста тежко, мога да ги поздравя. Ние нещата, които трябва да коригираме, ще ги правим в тренировките", убеден е той.

Матеус Машадо вкара днес два гола, с които общата му сметка набъбва до четири. Попитан как избира между него, Исмаил Иса и Атанас Илиев кой да играе, наставникът на варненци заяви: "Ние избираме хората в атака спрямо двубоите. Днес Машадо започна, защото Славия играят с трима отзад, високо вдигат крайните защитници и ние трябваше да имаме бързи флангови хора, за да търсят празните пространства, когато отнемем топката. Получи се в доста моменти".

"Със сигурност сме по-обиграни, но кратката почивка се отразява не само на нас, а и на другите отбори. Малко тежко вървят мачовете, няма го този интензитет, свежестта, която е нужна. Надявам се времето, когато се захлади, да е друго. А ние не пестихме нищо в подготовката, правихме я така, както все едно да сме почивали 20 дни. И се надявам се като се освежат, футболистите да изглеждат по-добре. Това се отразява особено в дефанзивен план, скъсява се дистанцията до хората бързо. Тези неща, които са важни - да пречиш на противника да играе добре", продължи с анализа си Илиев.

Черно море излезе на върха в класирането, изпреварвайки Локомотив Пловдив заради повече вкарани голове в петте си срещи.

"Не мислим на кое място сме. Сега е още 5-и кръг, има отложени мачове. До 7-8 кръг трудно можеш да гледаш класирането, тъй като са доста близко точките. Ние мислихме днес единствено как да се противопоставим на Славия, които в предишния мач с ЦСКА се показаха като отбор, който може да държи топката. Също така имат скорост в атаката и играят с по-различна схема".

За Черно море предстои среща с Лудогорец и по този въпрос специалистът заяви: "Знаем, че Лудогорец имат добри футболисти и добър отбор. Трябва да сме още по-агресивни в дефанзивен план. Защото ако не сме такива, ще ни създадат доста проблеми".