"Благодарна съм, че получих шанса да представя България на конкурса "Мис туризъм-свят", точно в тази невероятна държава!", сподели Стела Генчева пред репортер на "Фокус". Тя определя цялото й посещение до момента като емоционално.

"Още първите минути след пристигането ми тук бях приятно изненада от топлото посрещане на летището. Организаторите професионално изпипват всеки детайл, въпреки капризите на времето, влагата и жегата." 

"Бързо се адаптирах, а стегната програма, която започна веднага, не ми оставя време за друго! Снимки, реклами, запис на музикален клип са само част от звездния ни статус ", коментира тя.

Гечева сподели, че са събрани 30 момичета от цял свят и няма какво усещане за надпревара, а само приятелско отношение.

Стела носи със себе си традиционна българска носия и обясни, че на "Вечерта на талантите" има възможност всяка кандидатка за короната да се изяви свободно и да представи таланта си на сцена пред жури.

"Още съм на половината от престоя ми тук, но с нетърпение очаквам остатъка от натоварената ни програма. Всяка вечер сме в нов хотел и на ново място.", сподели тя.

Генчева разказа за бъдещите им посещения.

"Очаквам посещението ни в национален парк Яла. Там ще има сафари сред свободно живеещи слонове, тигри, маймунки. Аюрведа предизвикателство също е популярно тук и има огромен брой центрове с истински професионалисти в областта."

Конкурсите за красота застават зад редица каузи и този не прави изключение.

"Благотворителността също не оставена на заден план. Срещнахме се с с деца, които са загубили крайници и участвахме в дарения на протези за тях. Смирени и с усмивка, те ни приеха като посланици на своята независимост и възможност за нормално предвижване и достоен живот."

До финала на конкурса остават още няколко дни. Той ще се проведе на 29 юли и най-достойната ще стане носителка на короната. Конкурсът ще се проведе в три кръга и организаторите обещавали да бъде зрелищен.

Стела ще сподели останалата част от програмата в социалните си мрежи.

"Надявам на едно достойно представяне за България. Шри Ланка ще остане завинаги в сърцето ми! Тук получавам един друг поглед върху живота и смисъла от него! Пожелавам на всички - бъдете добри!

"Благодаря на "Фокус" за интервюто. Надявам се да виждаме все повече позитивни новини!", пожела на екипа ни тя.