Иван Танчовски се присъедини към треньорския щаб на Янтра и ще бъде асистент на Велислав Вуцов в започващия след седмица нов сезон във Втора професионална лига заедно с Николай Василев, Искрен Писаров и Петко Петков.

47-годишният Танчовски има богата футболна кариера преминала през отборите на Локомотив (Пловдив), ЦСКА, където тренира под ръководството на Димитър Пенев и Георги Василев, Спартак (Варна), Ботев (Пловдив), Добруджа (Добрич), Берое, Родопа (Смолян), Брестник, гръцките Ники Волу и Поликастро. Играл е в националните гарнитури за юноши и младежи. Насител на Купа България с ЦСКА през сезон 1996/97.

Треньорската му кариера започва в Ботев (Пловдив) като асистент в първия отбор. Работил е и в школата на пловдивчани. Два сезона е бил старши треньор на дублиращия тим на "канарчетата“ – Раковски. През изминалия сезон започна работа в Крумовград заедно с Вили Вуцов, а след напускането му беше помощник в щаба на хърватина Неманя Миланович и даде своя принос за историческото влизане на отбора в елита.