Лига де Кито спечели група "А" на Копа Судамерикана, след като в последния кръг на груповата фаза постигна петата си победа в шеста мача. Този път тимът от Еквадор се наложи с 3:0 над Сесар Вайехо от Перу. Другият отбор от тази група, който продължава към плейофите на турнира в Южна Америка, е бразилският Бутафого, който направи 1:1 с чилийския Махаянес.

В група "F" шампионът в турнира от 2020 година - Дефенса у Хустисия се наложи над Мийонариос с 3:1 в последния кръг и така аржентинският тим завърши на първо място, а колумбийците отпадат от турнира, оставайки на третата позиция.

В другата среща бразилският Америка Минейро спечели срещу Пенярол с 2:1 и измести Мийонариос от второто място, за да се класира за плейофите в Копа Судамерикана.

Бразилският Сантош, осминафиналист в турнира от миналата година, няма да играе в тазгодишните плейофи, след като в шестте си мача в група "Е" постигна само една победа. В последния си мач в Копа Судамерикана за сезона бразилският тим завърши 0:0 с Блуминг, след като Лукаш Лима изпусна дузпа дълбоко в добавеното време. Сантош и боливийският тим отпадат от турнира.

Нюелс Олд Бойс категорично спечели тази група, след като в първите си пет мача, постигна пет победи и остана недостижим на върха, а в последния кръг записа равенство срещу чулийския Аудакс Италиано 1:1, който също си беше осигурил класирането към плейофите преди последната среща от груповата фаза.