Рекордьорът по срещи за националния отбор Стилиян Петров продължава да представя легенди на родния и световния футбол, които ще подкрепят с участието си организирания от неговата благотворителна фондация "Мач на Надеждата".

Двубоят е на 6 септември от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски“.

Към тима на звездите се присъединяват легендите на Челси, Пари Сен Жермен и Ливърпул Гари Кейхил, Максуел и Емил Хески.

Гари Джеймс Кейхил е роден на 19 декември 1985 г. в Дронфийлд, Англия. Започва да играе за местния аматьорски АФК Дронфийлд, преди да бъде забелязан от Астън Вила. През 2004 година е даден под наем в Бърнли, където дебютира в мъжкия футбол. Следва още един наем в Шефилд Юнайтед. На 30 януари 2008 година Болтън плаща за него 5 милиона лири. Записва 130 мача за този отбор. През януари 2012 година Челси дава за защитника 7 милиона лири. Още в първия си сезон печели Шампионска лига с лондончани, след което взема два трофея в Лига Европа, две шампионски титли в Премиершип и по един път триумфира за купата на Англия и Купата на Лигата. След като е освободен през 2019 година подписва за 2 сезона с Кристъл Палас. Завършва кариерата си в Борнемът с промоция за Висшата лига за първи път в историята на клуба и се отказва на 16 ноември 2022 г.

Кариерата му в националния отбор е тясно свързана с България. Дебютът му за Англия е на 3 септември 2010 г. срещу нас на "Уембли" при победата на британците с 4:0 в евроквалификациите. Влиза в 57-ата минута на мястото на Майкъл Доусън. Първият му гол пък е на "Васил Левски" на 2 септември 2011 г. от същите евроквалификации във вратата на Николай Михайлов за 1:0 при успеха на англичаните с 3:0.

В състава е за световните първенства през 2014 и 2018 г., както и за европейските първенства през 2012 и 2016 г., но за първото континентално е сменен заради контузия. Общо има 61 мача и 5 гола за Англия.

 

Максуел Шерер Кабелиньо Андраде или Максуел е роден на 27 август 1981 г. в Кочоейро де Итапамерин, Бразилия. Стартира кариерата си в Крузейро, за да стане един от най-титулованите футболисти в историята.

През юни 2001 г. той подписва с Аякс. С неговия екип печели две титли, една купа и една суперкупа на Нидерландия. Тежка контузия го вади от състава. На 2 януари 2006 г. сключва договор с Интер (Милано) и става три пъти шампион на Италия, като взема и една Суперкупа. На 15 юли 2009 г. Интер го продава на Барселона за 5 милиона евро. С каталунците взема Шампионска лига, по два пъти е световен клубен шампион, първенец на Испания и носител на Суперкупата. Взема и Суперкупата на Европа. На 12 януари 2012 година Пари Сен Жермен плаща за него 3,5 милиона евро. Във Франция е три пъти шампион, три пъти печели Купата, четири пъти Купата на лигата и три пъти Суперкупата. В националния отбор на Бразилия има 10 мача. Един от тях е на световното през 2014 г.

Веднага след края на кариетата си Максуел е назначен за асистент на спортния директор на Пари Сен Жермен Антеро Енрике.

 

Емил Уилям Айвънхоу Хески е роден на 11 януари 1978 г. в Лестър, Англия. Родителите му са от остров Антигуа. Един от най-обичаните нападатели в Англия, като има над 500 мача в професионалните лиги. Започва кариерата си в Лестър, като печели два пъти Купата на лигата и вкарва отбора в елита през плейофите през 1996 г. На 10 март 2000 година Ливърпул плаща клубен рекорд от 11 милиона лири за него. С екипа на тима печели Купата на УЕФА, Суперкупата на Европа (с победен гол срещу Байерн), добавя една Купа на Англия, още две на Лигата и една Суперкупа на Англия.

На 18 май 2004 г. става и най-скъпият играч в историята на Бирмингам Сити, като подписва срещу 3,5 милиона лири, като сумата може да стане и 6,25 милиона. За съжаление тимът изпада и той е продаден на Уигън за 5,5 милиона. На 23 януари 2009 година вече е играч на Астън Вила срещу 3,5 милиона лири. С този отбор играе финал за Купата на Англия. През май 2012 г. е освободен и подписва с австрилийския Нюкасъл Джетс. Завършва кариерата си с екипа на Болтън Уондърърс след края на сезон 2015/2016 г.

Национал на Англия за абсолютно всички възрасти, което е рядкост. При мъжете има 62 мача и 7 гола. Участва на Световните през 2002 и 2010 г., както и на европейкото през 2004 г.

След края на кариерата си става треньор на аматьорския Егъртън. Завършва магистратура в УЕФА и става директор по развитието на женския отбор в Лестър, където е и в момента. За кратко дори е треньор на тима.

Гари Кейхил, Максуел и Емил Хески се присъединяват към Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич, които потвърдиха участие в тима, воден от легендарния Мартин О'Нийл.

Българският тим също се подсили със сериозни имена - Валери Божинов, Илия Груев и Радостин Кишишев.

Валери Божинов е роден на 15 февруари 1986 г. в Горна Оряховица. Като юноша минава през местния Локо (Горна Оряховица), Етър, Марица (Пловдив), Локо (София) и Добруджа, но още на 12 години заминава за Малта, където блести при юношите на Пиета Хотспърс. Там е харесан от Лече и прави дебют в Серия "А" едва 15-годишен. Това е рекорд и до днес. Фиорентина плаща 13 милиона евро за 18-годишния нападател. Като част от сделката за Адриан Муту е пратен под наем в Ювентус, тогава в Серия "Б". Прибира се във Флоренция и е продаден на Манчестър Сити за 4,1 милиона лири. Идват две тежки контузии и период под наем в Парма, която го купува за 6 милиона евро през 2010 г. Следва трансфер за 2,6 милиона евро в Спортинг (Лисабон), но там не пробива и е даван под наем на Лече, Верона и Виченца. През пролетта на 2013 г. подписва с Левски, но остава само една година и се озовава в сръбския гранд Партизан (Белград). Там печели дубъл - титла и купа през 2016 г. През пролетта на 2017 г. напуска "гробарите" и подписва с китайския втородивизионен отбор Мейджоу Хака, но остава само няколко месеца и се озовава в швейцарския Лозана. През зимната пауза на 2018 г. преминава в хърватския Риека. Напуска през лятото на същата година и играе за Ботев (Враца). След няколко месеца отново е в Левски като свободен агент. През лятото на 2019 г. се завръща в Ботев (Враца) и напуска след само 7 изиграни мача. През зимната пауза на 2020 г. Божинов поддържа форма с тима на Септември (София), но на 13 февруари подписва с италианския Пескара. Записва само 3 двубоя. На 15 септември 2020 г. се връща в Левски, но напуска след идването на Станимир Стоилов, който твърдо иска да се освободи от него. На 10 януари 2022 г. подписва със Септември (София) до края на сезона, като е и с ролята на играещ помощник-треньор. На 11 октомври напуска след раздялата на клуба с наставника Славко Матич. На 13 февруари тази година отива отново при втория си баща Сашо Ангелов в Добруджа, но през април и двамата са освободени. На 6 април се присъедини към Витоша (Бистрица).

В националния отбор има 43 мача и 5 гола.

Илия Груев е роден на 30 октомври 1969 г. в София. Юноша на Левски, като дебютира при мъжете с този отбор. След един сезон в Славия е продаден на турския Алтай (Измир). Връща се обратно в България, за да играе в Локо (Сф) и след това отново отива в турския клуб. Следва един сезон в Монтана. Най-успешният му период е в Нефтохимик (Бургас), като печели два пъти Купата на професионалната лига и взема сребро в шампионата. През 2000 г. преминава в Дуисбург. След това играе и за Юрдинген и Рот Вайс (Ерфурт) в Германия. В националния отбор има 13 мача и 1 гол.

След края на кариерата си започва като помщник-треньор на Хенри Фукс в юношите на Рот Вайс (Ерфурт). След това идва с екипа на Красимир Балъков в бургаския Черноморец. Помага и на Лотар Матеус в националния отбор. Отново с Балъков отива в хърватския Хайдук (Сплит) и германския Кайзерслаутерн. С Коста Руняич и Карстен Бауман работи в Дуисбург, а след това заедно с Руняич е в Кайзерслаутерн. Връща се в Дуисбург като старши треньор. Работи с Флориан Кохфелд във Вердер, където е и треньор на дадените под наем играчи. Последно е в Арминия (Билефелд) с Франк Крамер.

Радостин Кишишев е роден на 30 юли 1974 г. в Бургас. Юноша на Черноморец. След това се мести в Нефтохимик и печели два пъти Купата на професионалната лига. Един сезон изкарва в турския Бурсаспор, след което се връща в България и играе за Литекс. Става двукратен шампион с ловчанлии за 1998 и 1999 г. Следва кариера в английските Чарлтън, Лестър и Лийдс. Връща се в Литекс за сезон 2009/2010 г. и печели дубъл с отбора. Още един е в английския Брайтън и приключва в родния Черноморец.

В националния отбор записва 83 мача и 1 гол. Играе на европейското първенство в Англия през 1996 г. и световното във Франция през 1998 г.

След края на кариерата си работи като треньор в различните бургаски отбори и старозагорския Верея. 

Божинов, Груев и Кишишев се присъединиха към Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков и Христо Йовов в тима, воден от Димитър Димитров-Херо. До Херо на пейката ще бъде и Любомир Шейтанов.