Отборът на Архентинос Хуниорс постигна важен успех в шампионата на Аржентина.

В мач от 21-ия кръг на първенството, на стадион "Диего Армандо Марадона“ в Буенос Айрес Архентинос Хуниорс победи Дефенса и Хустисия с 3:1.

С гол на Франсиско Гонсалес в 20-ата минута Архентинос Хуниорс поведе.

Габриел Авалос с попадения в 53-ата и 70-ата минута доведе резултата до 3:0 за Архентинос Хуниорс.

В самия край на мача Хуан Баутиста Миритейо оформи крайното 3:1. В добавеното време попадение на Гастон Тони за Дефенса и Хустисия бе отменено след намеса на системата ВАР заради засада.

С деветата си победа за сезона Архентинос Хуниорс се приближи на точка зад Дефенса и Хустисия, като двата отбора заемат съответно 9-ата и 8-ата позиции.

В друг двубой от кръга Уракан и Нюелс Олд Бойс не се победиха, завършвайки наравно 1:1. Гостите приключиха мача с девет души. В 46-ата минута за втори жълт картон от игра бе изгонен Анхело Мартино, а в добавеното време червен картон получи и Хуан Себастиан Сфорса.

В 89-ата минута Сантяго Есе от Уракан пропусна отлична възможност да донесе победата за отбора си, като не успя да вкара дузпа.

С попадение на Хорхе Рекалде в 22-ата минута Нюел Олд Бойс поведоха с 1:0.

В 45-ата минута Валтер Мацанти възстанови равенството.

Нюел Олд Бойс е на 11-о място в класирането, а Уракан са на 25-ата позиция, на две точки от последния Арсенал Саранди и с мач повече.