Селекционерът на националния отбор на Сърбия Драган Стойкович-Пикси демонстрира уважение към наставника на "трикольорите" Младен Кръстаич и неговите футболисти. Двата отбора ще се изправят един срещу друг утре от 21:45 часа на стадион "Лудогорец Арена". За българите това е четвърти мач от квалификациите за Евро 2024, като до момента имат една спечелена точка.

"Няма никакви новини. В добро разположение на духа сме в Разград. Радваме се, че ще играем на хубав стадион и отличен терен. И всички сме в максимално състояние.

Утре ще играе отбор, с който смятам, че може да спечелим мача. Няма никакво подценяване на българския отбор, имам огромно уважение към този състав. Това е много млад отбор, който иска да се покаже. Българският отбор е с няколко отлични играчи Десподов, Чочев и Илиев, които впечатляват.

Моята задача е отборът на Сърбия на първо място да е концентриран. Гледам на моите играчи. Това, което другият треньор прави, е допълнителна информация и обект на анализ. И не е моя пряка работа. Анализираме, защото играчите трябва да имат пълна информация за съперника.

Идеята е да продължим добрата форма. Преди началото на квалификациите казах, че всеки мач за нас ще бъде финал. Утре е финал номер 3. Първите два сме ги решили в наша полза. Искам да доминираме и това да ни донесе преднина в резултата. Дойдохме в Разград да играем добър футбол и да победим. И няма да е лесно.

Тримата топ-нападатели няма да играят. Но в сръбския състав има нови млади таланти, които чакат своя шанс. Утре ще реша кой измежду Йованович и Йовелич ще започне, а може и двамата.

За първи път в кариерата ми излизам срещу сърбин. Той е мой добър приятел и много добър треньор. Българският отбор и той самият имат проблеми, сигурен съм. Няма дилема, че утре ще бъде максимално фокусиран за точки. Утре ще бъдем спортни неприятели, които ще дадат всичко от себе си. И ние ще бъдем фокусирани – но след края му ще бъдем отново приятели", каза Стойкович.