Проектът е ясен. Целта е изграждането на нов тим. Време е за смяна на поколенията. Старото вече е история. Сега е моментът тези момичета да получат подкрепа, защото имат качества.

Това заяви селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Лоренцо Мичели след края на втората състезателна седмица за отбора в Лигата на нациите.

Отборът на България не успя да спечели нито един от мачовете си от турнира в Хонконг, като след осем изиграни двубоя в първите два турнира има само един спечелен мач.

"Опит в Лигата на нациите в момента имат само Мира Тодорова и Мария Йорданова, която е само на 22 години – каза Мичели. - Останалите са нови момичета, които са бъдещето на женския волейболен отбор в България. Моментът е труден, но виждам колко много се стараят. След няколко години вярвам, че България ще има силен и конкурентен отбор".

Въпреки серията от загуби италианският специалист няма притеснения.  

"Изиграхме изключително трудни мачове срещу отбори, които са на много високо ниво - анализира Мичели. - Имахме нашите добри геймове. Например срещу Нидерландия играхме много силно през първия, но ни липсва така нареченият инстинкт на убиец. Можехме да затворим гейма, но опитът ни в такива моменти още е малък. Съперниците, срещу които се изправихме, имат по-дълги резервни скамейки. Ние не играхме слабо, другите бяха по-добри от нас. Нашата цел в Лигата на нациите е съвсем ясна - да запазим мястото си. Битката ни е срещу Хърватия. В директния мач изпълнихме това, което се иска - победихме. Вярвам, че ще завършим пред Хърватия. Не разбирам критиките, които има в България. Всички отбори, от които загубихме, са пред нас в световната ранглиста. Това е реалността. Благодаря на президента на федерацията Любомир Ганев, че ни подкрепя“.