Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов заяви, че в играта на тима на турнира от Лигата на нациите в Япония са се видели доста положителни неща.

Националите се завърнаха в България късно в понеделник от Нагоя, Япония, където участваха в първия турнир от Лигата на нациите. Българите записаха победа и три загуби.

"Поставихме едно добро начало – каза Константинов при завръщането на тима. – Показахме доста положителни неща. Има и за какво да съжаляваме. Мачът с Китай смятам, че можехме да го спечелим.  Три от четирите отбора срещу които играхме бяха с пълни състави. Плановете предвиждаха в първия турнир да участват с малко по-различна група от състезатели, но като изключим Полша другите ни съперници бяха заложили на пълните си състави. Поляците пък са такъв отбор, че те имат два или три състава и всички те са първи. Като цяло смятам, че петте точки, които взехме от турнир са едно добро начало".

Пламен Константинов каза още, че с екипа му продължават да изучават част от състезателите в игровите ситуации.

"Имаме над какво да работим – категоричен бе селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол. – Виждаме проблемите, а когато те се случват във всяка среща това ни дава посока върху какво можем да работим".

За волейболните национали през тази седмица предстои подготовка за участието им във втория турнир от Лигата на нациите между 20 и 25 юни в Орлеан, Франция. Там избраниците на Пламен Константинов ще се изправят срещу отборите на Бразилия, Канада, Аржентина и Куба.