След дълго чакане, отборът на Денвър Нъгетс в крайна сметка спечели титлата в НБА. Тя е историческа за клуба, който през този сезон за първи път стана шампион в Западната конференция и 12 пъти е бил първи в Северозапдната дивизия.

След триумфа в НБА, Денвър Нъгетс излезе от списъка с клубовее в лигата, които нямат титла. Там останаха още 10 отбора.

Ето ги и тях:

Бруклин Нетс

Бившият тим на легендата Джейсън Кид за последно спечели Източната конференция през 2003 година, когато обаче отпадна още в първия кръг на плейофите от Милуоки.

Шарлът Хорнетс

Бившият тим, който беше с името Бобкетс до преди 20 години, успя да стигне до плейофите само три пъти, спечелвайки само три мача.

Индиана Пейсърс

Реджи Милър и Рик Смитс бяха доста добри, просто не достатъчно, за да победят Шакил О'Нийл и Коби Брайънт в началото на века, когато е и единствената им титла в Източната конференция.

Лос Анджелис Клипърс

В сравнение с другия тим от ЛА - Лейкърс, който има 17 титли, Клипърс само веднъж са стигали до финал на конференцията. Това е стана през 2021 година, но не успяха да преодолеят Финикс Сънс.

Орландо Меджик

Шакил О'Нийл и Дуайт Хауърд са две от големите звезди, обличали екипа на отбора, но те не успяха да донесат титлата в Орландо, а спечелиха своите шампионски пръстени с Лос Анджелис Лейкърс. 

Финикс Сънс

От всички в този клуб, "Слънцата" вероятно винаги са разполагали с качествени отбори и играчи, но винаги са срещали силни опоненти. За последно през 2021 година имаха преднина от 2:0 победи срещу Милуоки в полуфиналите на конференцията, но не успяха да задържат аванса си срещу бъдещия шампион.

Юта Джаз

Разполагаха с тандем като Карл Малоун и Джон Стоктън, който не бе коронован, просто защото игра в ерата на Майкъл Джордан.

Мемфис Гризлис, Минесота Тимбъруулвс, Ню Орлиънс Пеликанс са отборите допълващи списъка със страхотни баскетболисти, които обаче не успяват да постигнат най-голямата цел. Минесота и Мемфис са отборите с най-лоши показатели в плейофни двубой и най-малко спечелени срещи след редовния сезон.