Денвър Нъгетс спечели титлата в НБА, след като победиха Маями Хийт с 94-89 точки в мач номер 5, за да затворят серията. Никола Йокич беше обявен за MVP на финалите, но той не е единственият играч на Нъгетс, който влезе в историята по пътя към шампионската титла на Денвър. 

Гардът и новобранец Кристиан Браун се присъедини към елитна група от имена, след като стана едва петият баскетболист в историята на лигата, който печели титла в НБА и шампионат на NCAA в последователни години.

Браун беше титуляр в отбора на Университета на Канзас, който спечели шампионата през 2022 гопдина. След това той беше избран като 21-ви от Нъгетс в Драфта и след сезон на новобранец, в който участва в 76 мача, той се присъединява към кратък играчи, които са печелили на ниво колеж и в НБА в последователни години. 

Освен Браун, това са постигали още Бил Ръсел, Меджик Джонсън, Хенри Биби и Били Томпсън.

Младият гард на Денвър имаше своя момент по време на финалната серия в мач номер 3, в който реализира 15 точки, с което се превърна в четвъртият новобранец за последните 20 години с представяне от поне 15 точки на финалите.