Наставникът на Интер Симоне Индзаги вярва, че отборът му е показал на света, че е достоен претендент във финала на Шампионска лига. Италианците показаха сериозна съпротива на фаворита Манчестър Сити, но загубиха с 0:1. Попадението отбеляза Родри през втората част, а "нерадзурите" имаха чисти ситуации да изравнят, но пропуски направиха Димарко, Лукаку и Госенс.

"Изиграхме страхотен мач и трябва да се гордеем с това. Прегърнах моите играчи един по един, тъй като те бяха невероятни, точно като нашите фенове и заслужаваха различен резултат", каза специалистът пред Sport Mediaset.

"Последните 25 минути доминирахме, но усещането бе, че топката не искаше да влезе в мрежата. Случва се, за съжаление стана във финала на Шампионска лига. Ударихме гредата, имаше изчистване от голлинията, удар, който попадна в съотборник", продължи той.

"С този дух, организация и решителност мисля, че ще се върнем тук отново в бъдеще. Във вечер като тази не мога да отделя играчи, които са играли под нивото. Вчера казах, че няма да сменя играчите си с никой друг и тази вечер светът видя защо", добави треньорът.

Индзаги има договор с Интер до юни 2024 година, но се очаква да подпише нов през лятото.

"Точно сега ни трябват няколко дни. Ние сме в синхрон с клуба, така че ще се срещнем и ще планираме бъдещето. Нямаше много време за разговори този сезон, но съм толкова горд с тези момчета и феновете. Заслужавахме повече, но сваляме шапките си пред Манчестър Сити. Знаем колко много са работили, за да стигнат до този момент през последните години", каза още Симоне Индзаги.