Легендата на Милан Кларънс Зеедорф разкри очакванията си за тазвечершния финал в Шампионска лига между Манчестър Сити и Интер в Истанбул. Бившият нидерландски национал смята, че “гражданите" са фаворити, но не счита, че стилът на игра от наставника на англичаните Пеп Гуардиола гарантира успех.

"Гуардиола има свой стил, но не е печелил Шампионска лига в последните години. Не съдя за работата на Пеп само по резултатите. Изпитвам голямо уважение към него. Но има различни стилове на игра. Стилът на Клоп е различен от този на Анчелоти. Разбирането за футбола на Анчелоти е различно от това на Гуардиола. Дел Боске и Зидан залагаха на стил, който няма общо с идеите на Пеп, но спечелиха турнира, при по това повече от веднъж. Затова трябва да ценим Гуардиола и всичко, което той прави", призна бившият полузащитник, който е играл и за Интер две години.

"Пеп със сигурност е един от най-добрите треньори в света. Фантастичен е начинът, по който играят неговите футболисти. Но това не е единственият път към победата", добави някогашният халф на Аякс, Сампдория, Реал Мадрид, Интер, Милан и Ботафого.