Треньорът на Славия Ангел Славков не скри задоволството си след победата на тима му над Локомотив (София).

В двубой от последния 36-и кръг в efbet Лига, плейофи за участие в бараж за Лигата на конференциите, "белите“ победиха на стадион "Александър Шаламанов“ в столицата Локомотив (София) с 2:0.

“Поздравявам всички, че завършихме сезона с победа срещу Локомотив (София) – заяви специалистът. – Съперникът бе изключително добре затворен и ограничаваше по най-добрия начин пространствата за игра. Трябваше да променим някои неща след почивката и го направихме. Те пропуснаха положения, ние също. Щастлив съм от победата но най-хубавото е, че младите момчета успяха да реализират и показаха, че имат място в нашия отбор. Славия е религия и трябва да се знае от всеки".

Славков коментира и ситуацията в първенството.

“Помолиха ме приятели от тяхно име да кажа някои неща – каза той. - Може би това, което се случи в този формат на първенството не стана по начина, по който се надяваха всички. Едни излизат и играят с резервите, други играят с деца, трети могат да кажат на други да излязат с деца. За мен това не е нормално. Някои се навежда на друг, за да вкара гол. Други се хвалят, че имат бюджет за странични неща, не знам какви извън футбола. Идва някой човек, поставен да регулира честността, той пък неумишлено взима хляба на нашите или други деца. Според мен трябва да се промени формата - 16 отбора. Да няма разделение на групи. Това, което чета в пресата колко български отбора се разследват за уредени мачове. Не искам да повярвам, че е така. Това е срам за българския футбол. Аз се радвам, че Ботев е играл с български момчета, но защо и срещу нас не играха така. Има някакви такива странни неща".