Легендата на световния тенис и дългогодишен коментатор за "Евроспорт" в този спорт - Матс Виландер коментира представянето на Григор Димитров при поражението от олимпийския шампион Александър Зверев на осминафиналите на "Ролан Гарос".

"Наистина не мога да разбера защо Димитров не спечели този втори сет и допусна подобни леки грешки. Беше невероятно как пропусна онова високо високо форхенд воле в толкова ключов момент от втората част. На него просто нещо му липсва, а така и не мога да разбера какво е то, изключвайки липсата му на постоянство.

Той превъзхожда като атлет огромна част от останалите играчи и не мога да разбера защо трябва да се опитва да удря топката толкова силно. Не мисля, че трябва да се опитва да прави толкова уинъри в подобен мач.

Да, постоянството е сериозен проблем за него, но това е, защото понякога иска да направи твърде много с отиграванията си. Понякога допуска и непредизвикани грешки, когато изпълнява своя слайс, а това е недопустимо на най-високото ниво в тениса, тъй като говорим за много лесен удар.

Не смятам за удачно да е чак толкова агресивен, като се имат предвид атлетическите му дадености.

Роджър Федерер веднъж каза, че е започнал да печели на по-късна възраст спрямо Лейтън Хюит и Анди Родик, защото му е било трудно да овладее твърде богатия си тенис арсенал и е имал проблеми с това да избере какъв удар да използва в дадена ситуация. Впоследствие обаче той разбра как да играе по най-правилния за себе си начин, докато не знам дали това е точно така при Григор" - коментира бившият номер едно в света.

Шведът, който е носител на 7 титли от турнири от Големия шлем, коментира и представянето на Александър Зверев в срещата:

"Зверев стартира страхотно и беше изключително уверен в себе си, защото неговият противник не играеше добре и за Саша беше достатъчно да връща топката обратно в корта и да сервира добре".

В битка за място на полуфиналите Зверев ще играе с аржентинеца Томас Ечевари, за който това ще бъде дебют на такъв етап от състезанието.