Григор Димитров загуби с 1:6, 4:6, 3:6 от олимпийския шампион Александър Зверев в среща от осминафиналите на Откритото първенство на Франция по тенис при мъжете.

Преди срещата бившите звезди в този спорт Алекс Кореча и Тим Хенман дадоха мнението си за срещата и за качествата на родния талант пред "Евроспорт".

Двубоят, който се проведе на централния корт "Филип Шатрие" в комплекса в Париж, продължи малко повече от 2 часа.

В първия сет българинът започна с 2 двойни грешки и 2 непредизвикани, след което беше пробит от германеца.

Зверев, който миналата година стигна полуфинал в турнира, направи серия от общо 4 поредни гейма, преди Димитров да стигне до спечелване на единствения в негова полза в първата част, след което Зверев реализира нов пробив и приключи сета за 31 минути.

Във втората част Григор Димитров проби в петия гейм, а при 4:2 можеше да реализира нов пробив, но така и не успя. Това се оказа съблимния момент в мача, след който бившата втора ракета на света направи серия от 7 поредни гейма, взимайки и този сет, след което поведе с 3:0 гейма в третия.

Интересното е, че в началото на последната част Димитров повеждаше с 40:0 в подаването на Зверев в два поредни гейма на германеца, но така и не съумяваше да регистрира пробив.

Серията на финалиста от US Open през 2020-а година приключи в четвъртия гейм на третия сет когато Григор спечели подаването си, след което регистрира така чакания пробив и на свой ред изравни геймовете.

Това обаче се оказа последният гейм в актива на българина. Зверев спечели своето подаване, проби Димитров и при 5:3 не сгреши, стигайки до "Топ 8" в турнира за втора поредна година.

За място на полуфинал той ще играе с аржентинеца Томас Ечевари, победил японеца Йошихито Нишиока с 3:0 сета.