Нападателите Кристофър Нкунку и Усман Дембеле отново са включени в състава на френския национален отбор по футбол. Те получиха повиквателни за квалификациите за Евро 2024 срещу Гибралтар и Гърция.

Нкунку пропусна Мондиал 2022 в Катар миналата зима заради контузия в коляното и беше извън терените за няколко месеца. Голмайсторът реализира четири попадения в последните пет двубоя на РБ Лайпциг в първенството на Германия.

Футболистът на Барселона Дембеле пропусна победите на световния вицешампион срещу Република Ирландия и Недерландия през март заради проблеми в слабините.

Защитникът Уесли Фофана от Челси също беше включен в състава от селекционера Дидие Дешан. Бранителят на лондончани все още не е записал дебют с екипа на Франция.

Уилям Салиба (Арсенал), Нголо Канте (Челси) и Пол Погба (Ювентус) са контузени и няма да играят в предстоящите мачове на френския тим, съставен от 23-ма играчи.

Французите са на първа позиция в квалификационна група "В" и на 16 юни гостуват в Гибралтар, а три дни след това приемат Гърция на "Стад дьо Франс".