Нападателят на Вердер Бремен Никлас Фюлкруг беше единствен на върха в класирането при голмасйторите в Бундеслигата преди последния кръг на шампионата.

Съотборникът на Илия Груев - младши не успя да се разпише при загубата на неговия тим от Унион Берлин, а с двата си гола при победата на РБ Лайпциг срещу Шалке 04, Кристофър Нкунку изравни Фюлкруг и двамата завършиха с по 16 гола за сезона. Така те поделиха приза за голмайстор №1 за сезона в Бундеслигата.

Нкунку и Фюлкруг пропуснаха доста срещи на отборите си през сезона заради контузии и завършиха шампионата с по 16 гола и така поставиха нов рекорд за лидер при голмайсторите в Бундеслигата за сезона с най-малко попадения.

Преди края на сезон 2022/2023 година трима нападатели поделяха рекорда за печеленето на голмайсторския приз с най-малко попадения. Фреди Бобич беше най-резултатен в Бундеслигата със 17 гола за Щутгарт в сезон 1995/96. Томас Алофс от Кьолн и Роланд Волфарт от Байенр Мюнхен също си поделиха честта с по 17 гола след сезон 1988/89.

Роберт Левандовски е абсолютният лидер, след като в края на сезон 2020/2021 година завърши с 41 попадения, което е настоящият рекорд в Бундеслигата.