Бившият треньор на Ботев (Пд) - Бруно Балтазар, коментира раздялата си с клуба пред португалското издание "А Bola".

"Беше добро преживяване. Постигнах целите си, класирайки се за плейофите на Лигата на конференциите (от седмо до десето място в шампионата), но ситуацията ставаше нестабилна, беше по-добре и за двете страни. Сега, след четири години в чужбина, бих искал да се върна в Португалия, нека видим какво е бъдещето пред нас след това добро преживяване", заяви роденият в Лисабон специалист.

"Малко след подписването на договора ми, през януари, без допълнителни подсилвания на състава, шестима от играчите в отбора напуснаха, петима от тях титуляри, включително капитанът. Дадохме всичко от себе си, постигнахме целите си, завършихме сезона на десето място, беше по-добре и за двете страни", допълни Балтазар относно целите, които е постигнал с "канарчетата".

"Нямаше смисъл да продължавам, обичам футбола и тренировките са въздухът, който дишам. Сега чакам телефонът да звънне и съм отворен за нови предложения, където и да е, но не крия желанието си отново да практикувам професията в Португалия", допълни Балтазар.