Новият старши треньор на Ботев Пловдив Стефан Стоянов прие филосовски равенството на неговия отбор срещу Славия в двубой от 34-ия кръг на родния шампионат.

"Ако кажем късмет, сигурно същото ще го каже колегата от Славия. Ако късметът беше на наша страна, сега щяхме да сме по-весели. Ситуацията е такава, че футболистите на Ботев се притесняваха да играят на стадиона на Ботев и се надявам, че в следващия мач публиката ще им помогне“, разкри той.

"Това не е само в Пловдив, не е само в България. Дори след 10 титли на даден отбор, след една загуба, нещата се променят. След 2 дни имаме друг мач, ще видим след него какви ще бъдем“, каза той по повод промяната в настроенията у публиката на "жълто-черните".

Стоянов коментира и пускането на 7 българи в състава на Ботев:

"На мен лично ми се иска. 11-те в жълто-черно, без значение националността, дадоха каквото могат. Дадохме максимума от себе си. Надявам се, че ще продължим да даваме максимума и ще зарадваме феновете с победа“.

Той отхвърли вероятността някой от футболистите да е отказал да играе в този мач след предходното домакинство, след което футболистите на Ботев Пд бяха съблечени от фенове: "Не, нямаше такива футболисти. Когато зададете този въпрос е нормално да ви кажа не“.

"Това, което можем да обещаем – да дадем нашия максимум. Доколко той ще ни е достатъчен, е друг въпрос. Бароан получи картон и това означава, че още един младеж ще получи шанс да играе“, завърши наставникът на Ботев (Пловдив).