Борусия Дортмунд поведе в класирането кръг преди края на сезона в Бундеслигата и в последния кръг футболистите на Един Терзич трябва да победят Майнц 05, за да си гарантират шампионската титла. Кой ще бъде голмайсторът на сезона в Бундеслигата също ще стане ясно след изиграването на последните двубои.

Общо петима футболисти са замесени в борбата. Нападателят на Вердер Бремен Никлас Фюлкруг е лидер с 16 попадения. Неговият актив е такъв от началото на април, когато за последно се разписа във вратата на Майнц 05. Немският национал се завърна към тренировките преди дни, след като лекуваше контузия.

Серж Кнабри от Байерн Мюнхен, Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг, Рандал Коло Муани - Айнтрахт Франкфурт и Винченцо Грифо от Фрайбург са с по 14 гола този сезон.

Футболистът на Байерн Мюнхен е с пет гола в последните четири мача и е в най-добра форма, което му дава най-голям шанс да измести Никлас Фюлкруг в двубоя на "баварците" срещу Кьолн.

Тази година в Бундеслигата ще има най-ниско резултатният голмайстор за сезона в историята, ако Фюлкруг остане първи с 16 попадения, защото до сега няма реализатор номер едно с по-малко от 17 попадения, когато с толкова първи беше Фреди Бобич през 1995 година с екипа на Щутгарт.

След Александър Майер през 2015 година, няма нападател, който да е завършвал първи с под 20 гола. Абсолютният рекорд се държи от Роберт Левандовски. Полският бивш футболист на Байерн Мюнхен реализира 41 попадения през сезон 2020/2021 година.