Над 700 плувци ще вземат участие в тазгодишното издание на плувното състезание " Златоперки“.

Събитието е този уикенд и се организира от ПК " Левски“ за пета година. Състезанията ще се проведат на басейн "Спартак“ в София.

Участниците ще бъдат разделени в пет възрастови групи – най-малките родени 2016 година, а големите – 2006 година. Ще се плува във всички стилове от 50, 100 и 200 метра . Също така и 200 метра съчетано и 400 метра св.стил.

По традиция най-силните млади таланти от всички клубове у нас ще вземат участие в надпреварата, което е предпоставка за много силно представяне и рекорди.

Легендата в маратонското плуване Петър Стойчев е главното действащо лице за турнира, като много предметни награди и специални медали са изработени за състезателите на "Златоперки“ 2023.

"Първо искам да благодаря на всички треньори от плувен клуб " Левски“ и колегите от другите отбори затова, че работят ежедневно на басейните с децата и дават всичко от себе за тяхното развитие. Благодаря и на Министерството на младежта и спорта , Столична община и всички наши партьори за подкрепата. За мен е много важно да продължим традицията на " Златоперки“ и го правим най-вече за младите ни и талантливи състезатели. Знам колко важно е от ранна детска възраст да участваш в състезание и да се бориш с конкуренцията. Подготвили сме много награди и с удоволствие ще наградим най-добрите от всички възрасти и дисциплини с направените за събитието медали. Тук е мястото да кажа на всички родители и приятели на състезателите да заповядат на басейн " Спартак“ в събота и неделя . Сигурен съм, че за пореден път трибуните ще бъдат пълни и ще се получи истински празник за всички“, сподели Петър Стойчев.