В събота и неделя на басейн " Спартак“ в София ще се проведе най-големия турнир по плуване за деца у нас " Златоперки“ . В тазгодишното издание участие ще вземат над 600 състезатели от 38 клуба, като се очакват и плувци от съседна Турция.

Възрастовата граница е от 7 до 14 годишни, разделени във всички дисциплини според заявките за участие – 50, 100, 200 метра и съчетано във всеки стил. Организатори са плувен клуб " Левски“, със съдействието на Българската федерация по плувни спортове, Министерството на младежда и спорта и Столична община. Легандата в маратонското плуване и главен директор на събитието Петър Стойчев ще награди най-добрите деца в предстоящите състезания.

" Щастлив съм, че за поредна година правим " Златоперки“ и очакваме много деца от цялата страна. Направили сме всичко необходимо по планираната програма и сме готови с организацията. Със сигурност трибуните на басейна ще бъдат пълни с родители и приятели на участващите, което е радващо, защото в предишното издание заради пандемията от Ковид се наложи да не допускаме хора. Сега е различно и ще стане истински празник за всички. Подготвили сме предметни награди за най-добрите и с удоволствие ще им връча лично специално изработените медали за призьорите във всяка дисциплина и възраст“, сподели Петър Стойчев.

Състезанията на басейн " Спартак“ започват в събота от 09:00 часа, а от 16:00 е официалното откриване . В неделя турнирът продължава отново в 9 сутринта. Входът за зрители е безплатен.