Тотнъм се подготвя за преговори с Фейенорд за старши треньора на отбора Арне Слот, който да замести временния мениджър Райън Мейсън, информира The Athletic.

Нидерландският наставник е фаворит за позицията, овакантена след напускането на Антонио Конте през март. Другите кандидати са Роберто де Дзерби от Брайтън и Луис Енрике, който до миналата година бе начело на испанския национален отбор.

"Шпорите“ все още не са се свързали с колегите си от "ниската земя“, както спортният директор Денис те Клоесе разкри през уикенда.

Арне Слот привлече вниманието към себе си, след като спечели титлата в страната с Фейенорд, която е първа за клуба от сезон 2016/2017. Миналият сезон специалистът изведе състава и до финал в Лигата на конференциите, загубен от Рома.

Тотнъм търси мениджър, който ще внесе промяна в културата на лондончани, събирайки всеки аспект от клуба и енергизирайки стила на игра. Поради тази причина собственикът Даниел Леви се е отказал от големи имена и вместо това желае наставник като Маурисио Почетино, който пристигна на "Уайт Харт Лейн“ през 2014-а година и изведе столичани до финал на Шампионска лига през сезон 2018/2019.

Временният мениджър Райън Мейсън е водил Тотнъм в 5 срещи до момента: равенство 2:2 срещу Манчестър Юнайтед, загуба с 3:4 от Ливърпул, победа с 1:0 над Кристъл Палас и две поредни поражения от Астън Вила и Брентфорд съответно с 1:2 и 1:3.

"Шпорите“ имат един мач до края сезона - гостуване на Лийдс в неделя от 18:30 часа.