Никой не помни какво си направил, ако не спечелиш титлата, така че не ме интересува моето постижение. Това заяви разочарованият Александър Везенков след загубата на неговия Олимпиакос от Реал (Мадрид) във финала на Евролигата в Каунас.

Реал (Мадрид) спечели драматично титлата в най-престижния мъжки баскетболен клубен турнир със 79:78 точки с кош на Серхио Люл три секунди преди финалната сирена.

Везенков влезе в историята с поредно постижеуние. С отбелязаните 29 точки в мача Спортист №1 на България за 2022 година изравни рекорда за най-много вкарани точки във финала на Евролигата, записан от Шейн Ларкин през 2019 година.

Най-добрият български баскетболист анализира, че в заключителните две минути от мача отборът на Олимпиакос е изпуснал мача, след като не е успял да организира добри нападения и не е реализирал лесни кошове. В същото време Реал е вкарал всичко възможно.

"Боли, защото тази година вярвахме всички, че можем да стигнем до края – заяви Везенков. - Много съм горд с нашия отбор. Трябва някак да се съберем. Последната ни задача сега е да приключим сезона както трябва. Предстоят финалите в първенството на Гърция".

Александър Везенков специално благодари на любителите на баскетбола в България за подкрепата, която е получил.

"И преди съм казвал, че дори едно дете да започне да се занимава с баскетбол, това ще е успех за всички", посочи той.