Неделната програма на 36-я кръг в Серия А противопоставя отборите на Удинезе и Лацио в 21:45 часа, а срещата е сред решаващите до края на сезона за разпределение на местата в "Топ 4".

Маурицио Сари и футболистите му гостуват днес на "Дачия Арена" и при успех ще направят много сериозна заявка за място в първата четворка в края на сезона и завръщане на отбора в Шампионската лига през следващата кампания.

След победата на Милан над Сампдория, Лацио има преднина само от точка пред "росонерите", но тя може да се увеличи отново на 4 при успех днес и така в следващия кръг, в последното домакинство на Лацио за сезона, Маурицио Сари и футболистите му ще могат да си гарантират класиране в зона "Шампионска лига" в мача срещу Кремонезе.

Това е основният приоритет за днешните гости, които имат само едно участие в най-авторитетния клубен турнир в последните 15 години.

Задачата на Лацио изглежда напълно реална, защото днес тимът гостува на Удинезе, който отдавана си е гарантирал мястото в елита и в оставащите три кръга до края на сезона ще играе само за чест и определяне на финалната позиция в класирането.