Вече бившият шампион на Испания Реал Мадрид гостува днес на Валенсия от 19:30 часа в двубой от 35-я кръг на Ла Лига, а в тази среща "кралският клуб" трябва да работи по последната си цел този сезон - запазване на второто място в крайното класиране.

След спечелването на Купата на краля в началото на месеца и отпадането от Манчестър Сити на полуфиналите в Шампионската лига, Реал Мадрид взе трофей този сезон, но не успя да защити нито един от миналата година.

Колебливите резултати в Ла Лига помогнаха на Барселона да си гарантира титлата няколко кръга преди края на първенството, а Реал Мадрид от претендент за първото място вече трябва да се бори да задържи втората си позиция.

Футболистите на Карло Анчелоти имат аванс от само две точки пред третия Атлетико Мадрид и финиширането на втората позиция е последната цел, която стои пред "белия балет" до края на сезона.

Валенсия също има две точки аванс, но от зоната на изпадащите и позитивен резултат днес на "Местая" ще подпомогне борбата за оцеляване, която тимът води през целия сезон.

Ето и останалите срещи от този кръг в Ла Лига, които ще се играят в неделя:

15:00 часа Райо Валекано - Еспаньол

17:15 часа Атлетико Мадрид - Осасуна

22:00 часа Севиля - Бетис