Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев бе ядосан от лошата ефективност срещу Локомотив Пловдив при победата с 1:0 в плейофите на Първа лига. Според него съставът му е имал лош ден в завършващата фаза, макар добрата комбинативност в атака.

"Можеше да спечелим по-комфортно. Всеки, който е гледал мача, е свидетел на това, което се случи. Бе един добър мач за нашия отбор с изключително много положения и 1:0 е най-минималното нещо, което можеше да се получи. Поздравявам момчетата, стараха се доста. Доста добра комбинативност показаха, имаха и изключително много ситуации. Може би имахме лош ден в завършващата фаза и поради тази причина победихме само с 1:0. Но трите точки са при нас и ние сме щастливи от този факт", призна специалистът.

Той направи и доста промени в стартовите 11, след като през седмицата играха и полуфинал-реванш за Купата на България с Черно море.

"Всички играчи доста добре тичаха през целия мач днес, въпреки промените в сравнение с мача срещу Черно море. Контрол над мача имахме, също така и добри комбинации се получиха, заради което създадохме и тези положения. Лошото е, че съумяхме да отбележим само един гол. Причината за пропуските е изцяло в нас и ние трябва да работим върху това нещо, но може би беше една лоша вечер в завършващата фаза", продължи наставникът.

След това Петев се насочи към мача с ЦСКА-София през уикенда, който е и дербито на 32-я кръг, а вероятно и на пролетния дял на първенството. Шампионите имат една точка преднина, а също така и предимството да посрещнат съперника на стадиона си.

"Може би влияе донякъде, че играем след ЦСКА и сме догонващи, тъй като те излязоха преди нас в класирането. Но ние сме здраво стъпили на земята и знаем какво трябва да направим. Нашата съдба е в ръцете ни. Всичко, което трябва да направим, е да победим във всички мачове до края - това е задължително. Това не оказа влияние върху мача, защото имахме пълен контрол и много ситуации", убеден е Петев.

"Тодор Неделев има изключително малко тренировки, малко форсирах с неговото пускане в игра. Но аз съм доволен от играта му. При всички положения това ще му донесе още самочувствие занапред и се радвам", каза бившият национален треньор на България по повод дебютното попадение на пловдивчанина с екипа на новия му състав.

"При всички положения е плюс, че сме домакини, защото играем на нашия стадион и пред нашата публика. Но има време за мача с ЦСКА. Надявам се първо да се възстановим добре, защото най-големият проблем при нас е с крайните защитници. Доста мачове вече те нямат почивка. Идеята ми беше, ако бе по-благоприятен резултат за нас, да ги запазя. Но играха до края, в добро състояние са. Най-важното е да възстановим отбора и да изглеждаме по-добре в завършващата фаза в събота. Ключов мач е между първия и втория и до голяма степен ще даде предимство на нас, ако победим. Пак казвам - ние играем на нашия стадион пред нашата публика. Ще се постараем да подготвим максимално добре отбора и да спечелим", завърши изказването си треньорът на "орлите".