Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш бе разочарован от поражението на отборa му в Разград от Лудогорец с 0:1 в първия плейофен кръг на Първа лига, но много повече е гневен от развитието на срещата. На няколко пъти след края на мача той каза, че отборът му е бил поставен в лоша ситуация, отказвайки да уточни какво има предвид.

"Явно сме отбор, на който като му излязат 4-5 човека, не можем да поддържаме нивото от последния мач. Разочарован съм от това. Бяхме поставени в кофти ситуация и мога да кажа нещо, което не бива да казвам", започна Томаш.

"Ако не рискуваш, няма как да спечелиш. Така играхме с Левски, така и играхме и в предишния мач с Лудогорец. Успявахме да излезем от пресата на противника, но не успявахме да завършим както трябва атаките си. Нямаме и удар, затова съм разочарован. Локомотив бе поставен в кофти ситуация. Мога да кажа, че се отървахме, но аз съм разочарован. Няма да казвам нищо, защото съм афектиран. Каква е точно ситуацията? Трябва да преспя", продължи специалистът.

Предвид проблемите с доста липсващи хора, треньорът даде шанс на някои млади момчета да опитат от футбола в елита. Такива бяха Иван Михайлов и Петър Андреев от втория отбор, както и Аксел Велев от юношите до 17 години.

"Едно от условията на собствмениците е да опитвам да налагам млади момчета - Паскалев, Тодор Павлов, другите. Затова ги пускам, за да усетят каква е атмосферата, защото в тях е бъдещето. Надявам се да разчитам на всички контузени и липсващи днес за следващия мач с Левски", продължи специалистът.

Локомотив Пловдив изостана в класирането, а в момента е шести.

"Да, битката ще е за четвъртото място, но първо трябва да изчистим играта си от последния мач и се надявам да се справим", допълни още наставникът.