Хосеп Гуардиола, треньор на английския шампиона Манчесътр Сити, беше много доволен от успеха на своя отбор над Евъртън с 3:0 в среща от 36-ия кръг във Висшата лига на Англия.

"Между двата полуфинални мача от Шампионската лига имахме труден мач срещу Евертън. Този отбор вкара пет гола срещу Брайтън преди седмица. Заслужава да се отбележи, че от първата минута поехме контрола над играта и направихме страхотен мач. Съперниците ни се защитаваха дълбоко през целия мач. Но това не ни попречи да контролираме играта и да атакуваме свободните зони“, заяви Гуардиола.

"Всяка победа ни дава сили за следващ мач. Казах на играчите да се опитат да се отпуснат и да правят това, което са правили през последните няколко сезона“, завърши наставникът на Манчестър Сити.

На "гражданите" им предстои и мач-реванш от полуфиналите в Шампионска лига срещу рекордьора по титли в състезанието - Реал (Мадрид). Първата среща в Испания приключи без победител 1:1. Реваншът на "Итихад" е тази сряда (17-и май) от 22:00 часа българско време.