Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс заяви, че едно от големите му желания е било да си тръгне от клуба с трофей и е щастлив, че нещата са се развили точно така.

Барселона победи като гост Еспаньол с 4:2 в мач от 34-ия кръг в Ла Лига и си осигури шампионската титла на Испания четири кръга преди края на сезона. За отборът това е първа шампионска титла от четири години.

"Исках да си тръгна, спечелвайки трофей, като съм щастлив, че това става, стигайки до толкова ценно отличие, като шампионската титла на Испания – каза Бускетс, цитиран от "Марка“. – Радвам се, че нещата се развиха по този начин. За мен бе огромна чест да играя за Барселона толкова години. Постигнах рекорди. Щастлив съм, че си тръгвам точно в този момент“.

34-годишният полузащитник не продължи договора си с Барселона, като си тръгва като свободен агент през юни, когато договорът му приключва.

С Барселона Бускетс има 32 отличия. Вече девет пъти е ставал шампион на Испания, по седем пъти е печелил Купата на Испания и Суперкупата на страната, по три пъти е побеждавал с отбора в Шампионска лига, печелил е Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

По спечелени трофей с Барселона той се изравни с Андрес Иниеста, като повече – 35, има само Лионел Меси.