Наставникът на Локомотив София Станислав Генчев разкритикува съдийството на Георги Кабаков при отпадането от Купата на България срещу ЦСКА 1948. Двата отбора завършиха наравно 2:2 след продължения в полуфиналния реванш, а с общ резултат 4:5 "червените" продължават напред. Според треньора Елитон е трябвало да получи втори жълт картон и да напусне терена.

"Трябва да признаем класата на ЦСКА 1948. Ние опитахме да компенсираме с отборна игра и борбеност и поздравявам играчите за усилията. Има малки неща, които наклониха везните в полза на единия отбор. Съдията не даде нарисуван втори жълт картон на Елитон. За същата ситуация се даде картон на Кацаров.  ЦСКА 1948 трябва да благодари на съдията Кабаков. Най-разочароващо е съдийството в този мач и то в ключови ситуации. За първи път си позволявам да нападам така съдия, но дългогодишен труд на момчетата бе ограбен. Повечето от тези играчи едва ли ще получат нова възможност да играят финал", сподели той.

"Мотивацията беше на много добро ниво, играчите искаха да играят финал, да опитат да спечелят трофей. Опитахме се да успокоим нещата в съблекалнята с много разговори и футболистите направиха това, което трябва да правят професионалистите - да забравят проблемите извън терена и да се концентрират върху играта. Можеше да докараме нещата до дузпи, където нищо не се знае. Играхме и за президента на клуба Иван Василев. Без него ще е трудно на Локомотив София да оцелее. Надявам се да остане. Футболът ще загуби, ако той си тръгне", коментира още Генчев.