Пилотът на Хонда Марк Маркес се завръща на пистата за предстоящото състезание от календара на Moto GP за голямата награда на Франция. Стартът е този уикенд на пистата в Льо Ман и ще бъде състезание под номер 1000.

Новината за завръщането на Маркес обявиха от отбора му, ден след като стана ясно, че пилотът няма да бъде наказван допълнително заради катастрофата в Португалия, която дори причини на испанеца контузия, която го извади от следващите стартове в календара.

Триумфиралият осем пъти с титлата в Moto GP е бил консултиран от три независими медицински екипа, които са доволни от възстановяването на Маркес, който беше изправен пред опасността да прекрати кариерата си при неправилно лечение или прибързано връщане на пистата.

"Наистина съм щастлив, че се завърнах в отбора и ще карам отново мотора си. Преди всичко искам да благодаря на моя медицински екип за техния професионализъм и съвети през последните няколко седмици. При контузия като тази беше наистина важно да се излекува", се казва в изявление на пилота, публикувано на сайта на отбора и MotoGP.