Последните два отбора, които ще се класират за "Финалната четворка" в баскетболната Евролига този сезон, ще станат ясни тази вечер. Три от четирите четвъртфинални плейофни двубои стигнаха до решителни пети срещи от серията.

Единственото Барселона се класира за финалите на турнира след 3:0 победи срещу Жалгирис. Отборът на Олимпиакос стана вторият тим, заминаващ за Каунас за последния етап на турнира, след като като в пет мача отстрани Фенербахче.

Тази вечер първият и вторият от редовния сезон ще научат своите съперници в полуфиналите.

В 21:00 часа започва срещата между Монако и Макаби Тел Авив. След решителния пети двубой тази вечер френският тим може да се класира за първи път в историята си за "Финалната четворка", докато израелският отбор може да го направи отново след 9 години. Който и да спечели, в полуфиналите ще играе срещу Олимпиакос.

В 22:00 часа Реал Мадрид ще се опита да стане първият отбор в историята на плейофите в Евролигата, който печели серията си, след като е загубил първите две срещи. "Кралският клуб" има за задача да отстрани Партизан Белград и да осигури баскетболно "Ел класико" във втория полуфинал в Евролигата.

"Финалната четворка" започва на 19 май.