Избраният за треньор №1 през сезона в Националната баскетболна асоация Майк Браун, който води Сакраменто Кингс, беше в Гърция, за да изгледа на живо петата среща от плейофите в Евролигата между Олимпиакос и Фенербахче.

Наставникът коментира пред гръцките медии, че звездата на българския национален отбор и гръцкия гранд - Александър Везенков, чиито права за НБА са собственост именно на Сакраменто Кингс, е приоритет за клуба.

"Харесвам Олимпиакос, движението, което имат с топката, движението на техните играчи, те играят добър баскетбол, всеки е въвлечен в играта. Начинът, по който го маркират, го затрудни. Но ми харесва това, което виждам, той оставя място на съотборниците си, стреля добре за три точки, има твърдост, бори се за борби", каза Браун за играта на Везенков.

Треньорът на Сакраменто обясни, че ще изчакат края на сезона, за да преговарят за евентуалното преминаване на българина в НБА.

"Ние сме изключително развълнувани от него, направихме сделка, за да придобием правата му през лятото. Важно е, че толкова много хора от отбора са дошли да го видят лично, тук е и изпълнителният директор на Кралете, както и европейският скаут. За нас това е приоритет, но ще видим в края на сезона", обяви Майк Браун.