Една от трибуните на "Стадио ди Бергамо" ще бъде затворена заради расистки обиди от феновете на Аталанта към сръбския нападател на Ювентус Душан Влахович, обяви Италианската футболна лига. Сърбинът, който вкара втория гол за "бианконерите" при победата с 2:0, бе обект на ругатни в края на двубоя от "80% от 9000 зрители" на северната трибуна, гласи решението на Дисциплинарната комисия.

Обидите се повториха, въпреки опитите за намеса на домакинските играчи, както и освиркванията на друга част от публиката, се посочва още в доклада.

Влахович, който бе бесен от скандиранията, получи и жълт картон заради това, че призова тифозите към мълчание след попадението, което вкара в края на добавеното време.

Съотборникът му в "Старата госпожа" Алекс Сандро поиска по-сериозни наказания за расистки обиди.

Наставникът на "богинята" Джан Пиеро Гасперини е на мнение, че поведението на запалянковците е заради липса на възпитание, а не от расизъм.

"Ако говорите за расизъм, сте на грешен път. Ние имаме в състава си Пашалич, Джимсити, преди това Иличич", сподели треньорът пред DAZN.

Расистките инциденти са често срещани в Италия. Феновете на Ювентус също обиждаха на расистка основа Ромелу Лукаку по време на полуфинала за Купата на Италия в началото на април.