Ръководството на ЦСКА обяви, че ще пусне виртуални билети за своите фенове за утрешното домакинство срещу Ботев Враца. "Червените" посрещат "зелените лъвове" в понеделник от 20:15 часа, като последният мач от редовния сезон на Първа лига ще се проведе без фенове.

През седмицата БФС наказа 31-кратните шампиони с два мача без публика заради изцепките на феновете по време на мача с Лудогорец. Ръководството на ЦСКА обяви, че е входирало няколко писма до БФС с няколко предложения: срещата да се проведе извън София, но с фенове; стадионът да остане частично затворен или на "Българска армия" да бъдат допускани само деца и жени.

От Българския футболен съюз не са отговорили на нито едно от трите предложения.

Ето какво написаха от ЦСКА:

"БФС ще разгледа жалбата ни следващата седмица, но не удовлетвори нито една от молбите ни за юбилейния ни мач в понеделник.

Веднага след получената присъда входирахме молба, с която обжалваме решението на БФС и предложения за смекчаване на наказанието, предвид многократните "прецеденти“ и помилвания към други отбори.

1. Поискахме частично затваряне на стадиона, така че все пак част от фенове да могат да присъстват на юбилейния мач на 08.05.

2. Входирахме молба за преместване на мача извън София, но пред публика, като вече бяхме уточнили всички детайли и договорили провеждането на срещата в Монтана

3. Заявихме желание да бъдат пуснати деца с придружители, така че поне малките "армейци“ да се порадват на любимия си отбор по време на празника ни.

Нищо от това не беше прието.

На заседанието в петък от Апелативната комисия към БФС ни поканиха на среща следващата сряда – два дни след мача ни с "Ботев“ Враца, за запознаване със случилото се и евентуално решение. Проведохме десетки разговори с представители на БФС, входирахме няколко обжалвания, междувременно се подготвяхме с план "Б“, така че все пак празник на "Армията“ да има. Не всичко е в нашите ръце, не и когато равнопоставеността е чуждо понятие за БФС. Затова в ход остава план “Б". Напомняме, че сме подготвили множество инициативи през целия ден, с кулминация видеостена, на която заедно пред стадиона да изгледаме срещата.

Всеки, който желае, може да закупи своя виртуален билет за мача с "Ботев" Враца тук: bit.ly/44C11DN"