Тази вечер в 19:00 започва третата среща от финалната серия в мъжкото волейболно първенство в Италия, където един срещу друг до три победи от пет мача играят отборите на Трентино и Кучине Лубе Чивитанова. След първите две срещи резултатът е равен.

Матей Казийски и съотборниците му поведоха в серията, печелейки първата среща, а след драматичен втори мач Кучине Лубе Чивитанова изравни. Двубоят тази вечер ще определи кой отбор ще има предимство и възможност да приключи серията в четири срещи. 

Тренто не е играл във финална серия от 6 години, а последният триумф с титлата е именно от предишния престой на Матей Казийски в отбора - през 2015 година.

Легендарният български волейболист е състезателят на Тренто с най-много участия за италианския клуб във фазата на плейофите в местния шампионат - 84. 20 от тези срещи на Казийски са във финални серии.

Кучине Лубе Чивитанова се надява да защити титлата си от миналата година, а за младата звезда на българския национален отбор - Алекс Николов това ще бъде и първа титла в кариерата.