Грозни сцени са се разиграли на стадион "Арена Арда“ в Кърджали след края на мача между Арда и Черно море, съобщават от клуба от Кърджали.

Двата тима се срещната в мач от междинния, 29-и кръг в efbet Лига, като двубоят приключи при равенство 2:2.

От ръководството на Арда разказаха, че слизайки от централната ложа президентът на Арда Ахмед Моллахасан и финансовият благодетел на клуба Яшар Дурмушев се засекли със съдиите, които бяха дежурни на ВАР. В съвсем нормален тон ръководителите на Арда попитали защо се е стигнало да преразглеждане на ситуацията през първото полувреме, когато ВАР реферът Ивайло Ненков прати главният съдия Станимир Тренчев да види ситуация за червен картон на Пламен Крачунов.

Вместо да получат отговор, шефовете на Арда са били напсувани от асистентът от ВАР Димитър Добромиров Димитров. Всичко това се е случило пред доста от зрителите, които са си тръгвали от официалната трибуна.

Ситуацията вбесила Дурмушев и Моллахасан, които поискали обяснение от делегата на срещата Димитър Велинов. Той от своя страна се чудел какво да отговори, след което се прибрал в своята стая.

От Арда задават и въпрос, поради каква причина е бил даден директен червен картон на Умар Сако, при положение, че ситуацията е доста безобидна и няма грубо влизане от страна на бранителя на Арда.

Оказало се, че от телевизията, която излъчва мача, нямат повторение, понеже камерата, която трябва да заснеме този кадър не е работила.