Две отложени срещи от 28-ия кръг на английската Висша лига предстоят тази вечер. Шампионът Манчестър Сити приема Уест Хем на "Етихад" в преследване на нова победа, която да върне тима на Пеп Гуардиола на върха в класирането.

Нападателят Ерлинг Холанд, който в неделя вкара 50-ия си гол във всички турнири през сезона и се превърна в първия футболист в Англия, който записва подобно постижение от 1931 година, ще бъде основна заплаха за лондонския тим.

Шансовете на Уест Хем, които са в серия от две поредни поражения, да прекъснат тази тенденция срещу "гражданите" не изглеждат големи, при положение, че Манчестър Сити спечели 13 от последните 16 двубоя срещу този съперник и е загубил само веднъж.

В другата отложена среща в 22:00 часа днес Ливърпул приема Фулъм. Гостите не са губили в три поредни срещи от състава на Юрген Клоп. Мърсисайдси са в серия от 4 поредни победи и вече се изкачиха до пето място, така че се нуждаят от успех, за да направят още една крачка към класирането си за европейските клубни турнири. Цел, която до преди няколко седмици изглеждаше трудно постижимо.