Етър загуби с 1:3 дербито на върха във Втора лига от водача ЦСКА 1948 II.

"Виолетовите“ играха с желание и създадоха немалко положения, но загубиха след груби индивидуални грешки.

Преди мача с едноминутно мълчание бе почетена паметта на отишлия си на 103 г. ветеран Деян Чаушев.

Още във 2-ата минута Кольо Станев центрира отдясно и Мартин Тошев насочи с глава топката в ъгъла, но вратарят спаси. Гостите взеха инициативата и в 9-ата минута поведоха. Стелиян Добрев центрира от корнер и намиращият се на първа греда Реян Даскалов прати топката в мрежата – 0:1. В 20-ата минута Мариян Тонев стреля от фаул, но Славков извади топката в корнер.

Етър пренесе играта напред и след поредно центриране на Станев отдясно Мартин Моран с глава стреля до гредата.

Втората част започна с натиск на "виолетовите“, но две груби грешки на вратаря Славков решиха мача. Младият страж сгреши при изнасянето на топката два пъти последователно в 48-ата и 50-ата и бе наказан от Стелиян Добрев и Мариян Тонев, довели нещата до 0:3.

Етърци се хвърлиха да променят нещата, но вече бе много трудно. В 52-ата минута удар на Крум Стоянов срещна напречната греда, а малко след това при поредното разбъркване Мартин Тошев прокара топката за 1:3.

Куп отсъждания на столичния рефер Стоян Арсов все в една посока изнервиха играчите и публиката.

Домакините атакуваха непрекъснато, докато гостите залагаха на контри. В 64-ата минута Генадий Ганев извади акробатично изстрел на Кольо Станев, после улови и удар от дистанция на Моран. В 83-ата минута Дани Младенов стреля със задна ножица, но Ганев отново бе на мястото си.