Крилото Деница Манолова от Рилски спортист бе избрана за най-полезна състезателка през този сезон в първенството на България, което приключи този уикенд.

Титлата за трета поредна година отиде в Стара Загора, след като Берое победи Монтана 2003 отново във финалната серия. За първи път в историята си и Рилски спортист спечели медал - бронзов, след успех над Шампион 2006 с 2:0.

Именно състезателка на самоковки, които едва тази година се завърнаха в женското първенство, е и MVP на сезона.

Младото крило Манолова, избрана за най-добра млада състезателка на 2022, е и най-полезна баскетболистка сред тези, играли в повече от половината мачове през сезона. Манолова е със среден коефициент 19.4.

Тя изпревари Киара Ростен от Берое (19.0) и капитанката на самоковки - Вероника Джикова (18.9).

Теодора Динева от Берое е най-добър реализатор през сезона с 16.4 точки средно на мач. Тя изпреварва Шарийн Съдърланд от Монтана 2003 с 14.4 точки средно на мач и Деница Манолова с 14.2.

Най-добър борец е Съдърланд с 12.5 средно на двубой. Втора е Мила Кръстева от Академик Пловдив със средно по 8.9 борби, а Киара Ростен от Берое е трета с по 8.5.

Най-добър подавач за сезона е Вероника Джикова от Рилски спортист с по 6.4 подавания средно на среща. Виолина Кочева е втора в тази класация с 6.3, а Моника Борисова от Рилски спортист с 4.6 затваря челната тройка.

Най-много отнети топки средно на мач през сезона има Радостина Христова - по 3.5.