Мениджърът Юрген Клоп е познат на феновете с големите си празненства след голове край страничната линия, но снощи германецът надскочи себе си при победното попадение на Диого Жота за 4:3 срещу Тотнъм. Тогава германецът получи травма в крака, докато тичаше от радост, но специалистът все още не е наясно в коя област е контузията му, ала смята, че си я е заслужил.

"Червените" поведоха с 3 гола след 15 минути игра, но позволиха изравняване в добавеното време. В следващата атака обаче Жота се разписа за крайното 4:3. Клоп изпадна в екстаз, спринтира по тъчлинията и разтегна сухожилие или мускул в движение.

Той получи и жълт картон за непристойното си поведение.

"Не съм сигурен дали е сухожилие, или аддуктор, но определено си получих наказанието. Върна ми се моментално за този грях. Не ме е яд, всичко е окей", призна наставникът, цитиран от агенция "Ройтерс".

Четвъртата поредна победа изкачи Ливърпул на пето място, но е много далеч от местата за участие в Шампионска лига. "Червените" са на 7 точки от Манчестър Юнайтед, които са с двубой по-малко и на 9 от Нюкасъл.

"Ако Юнайтед и Нюкасъл си вземат всички мачове, значи няма как да ги настигнем. Ако обаче започнат да губят, ние си чакаме нашия шанс. Без значение какво се случва, трябва да продължим да печелим", добави Клоп.