След като загуби гостуването си на Аталанта в предишния кръг, предстоящият двубой на Рома с Милан се явява ключов в борбата за "Топ 4", която двата отбора водят. "Росонерите" и "вълците" са с еднакъв актив от точки и изходът на днешната среща се явява важен и за двата състава.

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо е с доста проблеми преди срещата тази вечер, след като към списъка, в който са Вайналдум и Крис Смолинг, в гостуването на Аталанта Пауло Дибала също получи контузия. Според последните информации аржентинецът няма да може да започне от първата минута.

Отборът на Милан, който се оказа един от потърпевшите отбори, след като на Ювентус им бяха възстановени 15 точки, трябва да се пребори, за да си гарантира място в Шампионската лига през следващия сезон от Серия А, за да не разчита на това, че ще трябва да спечели турнира сега, където се класира на полуфинал.

В другата среща от този 32-ри кръг в Серия А днес в 21:45 часа Аталанта гостува на Торино, за да продължи своята борба за класиране в европейските клубни турнири.