Английският футболен клуб Тотнъм уволни временния мениджър на тима Кристиан Стелини, съобщиха от лондонския клуб. Стелини замени Антонио Конте начело на "шпорите“, като води тима от 26-и март.

Временният наставник на "шпорите" обаче записа едва 1 успех в 4 среши за тима си, а вчера лондончани претърпяха тежко поражение с 1:6 в 32-я кръг на Премиър лийг от Нюкасъл като гости и това явно е "преляло чашата". На мястото на Стелини ще застане Райън Мейсън, който работи в клуба от 2019 г.

Ето какво написа президентът на Тотнъм Даниел Леви:

"Представянето в неделя срещу Нюкасъл беше напълно неприемливо. Беше опустошително да се види. Можем да разгледаме много причини защо това се случи и докато аз, бордът, треньорите и играчите трябва да поемем колективна отговорност, в крайна сметка отговорността е моя.

Кристиан ще напусне настоящата си роля заедно с треньорския си щаб. Кристиан се намеси в труден момент от нашия сезон и искам да му благодаря за професионалния начин, по който той и неговият треньорски щаб се държаха в такъв труден момент. Пожелаваме на него и на екипа му успех.

Райън Мейсън ще поеме задълженията на старши треньор с незабавен ефект. Райън познава клуба и играчите добре. Ще актуализираме допълнително относно неговия треньорски щаб своевременно.

Днес се срещнах с Комитета на играчите - отборът е решен да се обедини, за да осигури възможно най-силния завършек на сезона. Всички сме наясно, че трябва да представим изпълнения, които печелят вашата невероятна подкрепа“.